woensdag 19 februari 2014

19 februari 2014 - Van der Sijde Hout van Oranje

Zilver winnen is
Goud verliezen...
Als nomade-werker heb ik geen vaste werktijden en werkplek. Zo kwam het dat ik op zondag 9 februari thuis op mijn laptop aan het werk was en tegelijkertijd op tv de Olympische Spelen in Sotsji volgde. Onze schaatstalenten deden het goed en ik dacht, oh leuk....even een omslagfoto voor Facebook freubelen.Tenslotte staan wij bekend als "Van der Sijde Hout van Oranje" en hebben we wat met sport.... Dus ik knutselde even in PowerPoint wat medailles aan elkaar en ik sloeg het op als een afbeelding. Ik wachtte tot de laatste Nederlander klaar was en de medailles in de pocket...en huppekee, omslag wijzigen. Ik heb dus blijkbaar weer niet zóveel verstand van schaatsen dat ik had kunnen weten dat dit zou leiden tot een bijna dagelijkse verplichte update van nog meer medailles...en nog meer...en nog meer. Maar ik doe het graag hoor :-)...

vrijdag 14 februari 2014

14 februari 2014 - DNA sessie

De houten boom/kapstok
om de kernwaarden
symbolisch aan op te hangen
Net als je verkondigt inspiratieloos te zijn, krijg je een mooi, en zeer royaal, marketing budget in je schoot geworpen. Zie je wel....een mooi staaltje gedachtenkracht, ik wist wel dat ik het in me had :-)! Eén van onze leveranciers schiet ons te hulp, een soort crowdfunding maar dan anders. Het is werkelijk een hele welkome verrassing en het helpt me uit de spagaat van veel plannen hebben maar geen budget. Hiermee kunnen we ons communicatieplan voor 2014 wel een flinke boost geven. We zijn blij....en het is net op tijd want de DNA sessie met onze marketing en communicatie dame Jeanette Goudswaard stond al gepland voor vandaag. Voordat wij onze marketing en pr activiteiten voor 2014 en 2015 uit kunnen gaan schrijven, moeten wij eerst weer even terug naar de basis, het DNA van ons bedrijf benoemen.

dinsdag 11 februari 2014

11 februari 2014 - Hartfactoren

12 stuks in omloop
of toch zelf opgegeten?
De jaaropgaven zijn binnen. En zoals altijd, zit daar een streng briefje bij van de loonadministratie met de mededeling dat ze slechts één maal verstrekt worden....compleet mét grote uitroeptekens. Niet laten slingeren maar er officiële post van maken.  Leuke post is anders....maar ik kan het natuurlijk wel een beetje "opleuken", bedenk ik me. Vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag.....als ik iedereen nu eens een beetje op weg help? Onder het mom van de onverbiddelijke kracht van hartelijkheid doe ik er voor iedereen een doos chocolaatjes en een kaart bij...let wel, om zelf te schrijven én om weg te geven! Je kunt het één groot commercieel gebeuren vinden maar of je nu een anonieme liefde hebt of extra aandacht aan je geliefde wilt besteden, een beetje hartelijkheid kost niets! Soms heb je even een zetje nodig. Ben benieuwd wie hem uiteindelijk écht weggegeven heeft en niet stiekem zelf opgesnoept heeft.